Leer goochelen 6


Voordat je begint aan het leren van de goocheltrucs, hierbij een aantal tips:

 

Oefen de truc voor een spiegel; op deze manier zie je wat je toeschouwer ziet. Je kunt ook de truc opnemen met je telefoon zodat je kunt zien wat je toeschouwer ziet.

Maak een eigen presentatie bij een goocheltruc . Verzin bijvoorbeeld een eigen verhaaltje, laat je toeschouwers iets doen (bijvoorbeeld in de vingers knippen, een goochelspreuk zeggen of laten blazen).

Laat nooit 2x achter elkaar de truc zien! De tweede keer weet je toeschouwer wat er gaat komen en daardoor zullen ze misschien achter het geheim van de truc komen.

Vertel nooit het geheim achter je goocheltrucs!

♠ Goochelen bestaat uit 3 stappen: stap 1 is oefenen, Stap 2 is oefenen en stap 3 is oefenen. Zorg voordat je aan iemand een truc laat zien, dat je de truc goed kunt uitvoeren!

 Leer goochelen

Leer goochelen truc 1: goochelboekje (truc + uitleg)

Leer goochelen truc 1: hoe maak je een goochelboekje

discovery of witchcraft

Goochel weetje: Het oudste goochelboek

Het oudste boek over goochelen heet “The Discovery of Witchcraft” en komt uit 1584. Het boek is geschreven door Reginald Scot. Mensen dachten in de middeleeuwen dat iemand die goocheltrucs liet zien, kon toveren. En als je kon toveren was je een heks en moest je op de brandstapel. Reginald Scot wilde met zijn boek laten zien dat toveren niet bestaat en dat het om goocheltrucs gaat.

Gelukkig leven we nu in een andere tijd..

Leer goochelen truc 2: het vraagteken

goochelstok website goochelaar Dries

Knutsel: goochelstok

Maak een goochelstok door een stuk zwart papier op te rollen. Maak dit vast met lijm of plakband. De uiteinden maak je van stroken wit papier. De uiteinden van wit papier maak je vast met lijm of plakband aan het zwarte papier. Hoe groot je de goochelstok maakt mag je natuurlijk zelf weten..


Leer goochelen truc 3: lekkere smarties

Op tafel liggen 3 doosjes. Je laat horen door de doosjes te schudden dat twee doosjes leeg zijn en in 1 doosje een aantal Smarties zitten. Je zegt dat ze het doosje moet blijven volgen waar de Smarties in zitten. Je wisselt de doosjes van plaats en vraagt waar het doosje ligt met de Smarties. Iedereen zal het fout hebben.

Het geheim is dat alle 3 de doosjes die op tafel liggen leeg zijn, maar een doosje met Smarties erin heb je onder je mouw aan je arm bevestigd met een elastiekje. Als je met je ene hand een doosje oppakt dan is er geen geluid en als je met je andere hand een doosje oppakt en je schud dan hoor je de Smarties.

Goochel weetje: “balletje, balletje”

balletje balletje goocheltruc afbeelding op muur Egypte

De oudste goocheltruc ter wereld is de truc met de bekers en het balletje (in het Engels heet deze truc: cups and balls). Het balletje verschijnt onder de beker, verdwijnt onder de beker en het balletje verplaatst zich van de ene beker naar de andere beker. Er is een tekening gevonden op een muur in Egypte. Op deze tekening staat een afbeelding van iemand die deze truc met de bekers en het balletje vertoont. Deze tekening is ongeveer 4500 jaar geleden gemaakt.

Deze goocheltruc wordt nog steeds door vele goochelaars over heel de wereld uitgevoerd! De bovenstaande goocheltruc met de Smarties is een moderne versie van de truc “balletje, balletje”.

Leer goochelen truc 4: verschuivende duim

Laat je duim verschuiven over je arm

Raadsel: In de knoop

Hoe gaat de truc: Wijs iemand uit het publiek aan en zeg :”Kom naar voren”. Je vraagt aan deze persoon:” Pak de uiteinden van het touw vast en maak een knoop” “Je mag de uiteinden niet los laten” Het zal niet lukken. Laat zien hoe het wel kan.

Benodigdheden:           – een stuk soepel touw

Geheim: Kruis je armen zoals in afbeelding 2 en pak het ene uiteinde van het touw met je linkerhand vast en het andere uiteinde van het touw met je rechterhand vast. Als je je armen uit de knoop haalt, dan gaat het touw in de knoop.

Leer goochelen, truc 5: de Fakir

Laat een elastiekje opstijgen..

Is het je gelukt om een aantal van deze trucs uit te voeren of heb je een vraag over een truc?

Laat het me weten. Laat onder aan deze pagina een bericht achter!


Leer goochelen truc 6: verspringende elastiek

Dit is wat je publiek ziet:   

Dit is wat je zelf ziet: 

Klik hieronder om naar het uitlegfilmpje van de truc te gaan:

Soms gaat er wel eens iets fout. Zelfs bij professionele goochelaars gaat er wel eens iets fout. Dat is niet erg, het gaat er om hoe je er zelf op reageert. Je kunt er een grap van maken. Je kunt bijvoorbeeld zeggen:

Het hoort allemaal bij de truc hoor..
De echte goochelaar komt zo..
Dit was even om te kijken of jullie wel aan het opletten waren, nu komt de echte truc..

Leer goochelen truc 7: lang kort, even lang 

Maak een kort touwtje en een lang touw even lang

♠  Het is niet altijd wat je ziet maar wat je denkt dat je ziet

Deze vrouw wordt doorgezaagd in het midden. Ze wordt natuurlijk niet echt doorgezaagd. Er zijn twee personen die de illusie “echt” laten lijken. Het lijkt alsof de vrouw wordt doorgezaagd maar in het echt zijn er 2 personen. Je moet wel erg lenig zijn om assistent van de goochelaar te kunnen zijn.

Leer goochelen truc 8: 1+1=1

Maak van 2 touwen 1 touw..

Kijk eens naar de onderstaande afbeelding

circels

Het lijkt net alsof de rondjes aan het draaien zijn. Dit is gewoon een plaatje en geen bewegend beeld. Als je met je ogen over de afbeelding beweegt dan nemen de bewegingen toe maar als je je op 1 zwarte punt concentreert dan stopt het gedraai.

Leer goochelen truc 9: Een mysterie..

Leer goochelen truc 10: Uit de knoop..

Wil je meer goocheltrucs leren?

Goochelaar Dries is in te huren voor een goochelworkshop bij je thuis.

Ben je jarig en geef je een feestje? huur goochelaar Dries in en hij komt bij je thuis en geeft een leuke goochelvoorstelling en tijdens deze voorstelling leer je verschillende goocheltrucs! 

Wil je goochelaar Dries inhuren?

Stuur een e-mail naar: info@goochelaardries.nl
Voor meer informatie of voor een boeking of reageer via het contactformulier


Laat bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “Leer goochelen

 • Reply
  lars

  ik ben laatst een keer met Femke naar jou komen kijken en jij hebt mij een paar trucs geleerd. ik kan nu bijna allen trucs van jou site. en ik heb laatst een paar trucs voor de klas gedaan.

  groetjes Lars

  • Reply
   goochelaardries Post auteur

   Beste Jibbe, Bedankt voor je reactie op de goochelworkshop! Fijn dat je de goochelshow leuk hebt gevonden. Ik vond het ook erg leuk om te doen en vond het fijn om te zien dat iedereen goed mee deed met de trucs! Veel succes met de geleerde trucs! Magische groet, Dries

  • Reply
   goochelaardries Post auteur

   Beste Jasmijn, bedankt voor je reactie. Leuk dat je mee hebt gedaan met de goochelworkshop! Succes met het oefenen en het uitvoeren van de goocheltrucs! Met vriendelijke groet, Dries