Vragenlijst


Voor een opdracht voor de opleiding marketing en communicatie kreeg ik van een aantal studenten een vragenlijst:

 

Wanneer bent u gaan goochelen?

– Toen ik op de basisschool ben ik begonnen met goochelen.
Toen ik ging werken bij de buitenschoolse opvang (ik was toen 28) en zag hoe de kinderen er zo van konden genieten ben ik hier veel tijd in gaan stoppen en is de hobby erg uit de hand gaan lopen. Ik ben vorig jaar minder uren gaan werken bij de buitenschoolse opvang om aan de steeds toenemende vraag van het goochelen te kunnen voorzien.

 

Dacht u vroeger al, ik wordt goochelaar?

– Nee, ik keek altijd naar Hans Kazan. Hans Kazan had een televisieprogramma op tv en ik kon hier erg van genieten. Ik wist nog niet wat ik wilde worden. Ik vond het goochelen toen al leuk en ik wist dat ik iets creatiefs wilde gaan doen. Ik ben automonteur geworden, maar dit was het uiteindelijk toch niet helemaal. Hierna ben ik begonnen bij de buitenschoolse opvang en uiteindelijk ben ik het goochelen gaan combineren met mijn vaste baan.

 

Waarom bent u gaan goochelen?

– Ik vind het goochelen erg interessant, vooral de psychologie achter het goochelen; hoe denken mensen en hoe kun je mensen in iets laten geloven. Ik vind het mooi als ik mensen met grote ogen zie kijken “maar dit kan toch helemaal niet..”. De emotionele reactie van de mensen vind ik het mooiste. En natuurlijk de interactie tussen de mensen onder elkaar of tussen de mensen en ikzelf. Ik kijk ook graag naar goochelroutines van andere goochelaars en vind het erg leuk als ik een truc zie dit ik nog niet ken.
Ik kan veel creativiteit in het goochelen kwijt. Het goochelen is qua creativiteit oneindig; je kunt technieken en attributen blijven combineren tot een nieuwe routine.

 

Wat maakt u als goochelaar speciaal?

– Mijn specialiteit is het goochelen voor kinderen. Kinderen staan anders in het leven dan volwassenen. De reactie van een kind is puur en echt. Volwassenen kunnen zeggen dat ze iets leuk vinden ook al vinden ze dat niet. Daarom vind ik het goochelen voor kinderen het leukste om te doen. Kinderen staan meer open voor het goochelen dan de meeste volwassenen. Kinderen reageren spontaan en dat vind ik leuk. Ik vind het goochelen leuk om te doen, dat straal ik uit en dit werkt aanstekelijk op het publiek.

 

Doet u naast het goochelen nog iets anders of is dit een fulltime baan?

– Naast het goochelen werk ik parttime bij de buitenschoolse opvang.

 

Zoals wij op internet al kunnen zien krijgt u goede reacties op u goochel kwaliteiten. Hoe probeer je je zelf toch elke keer weer te verbeteren?

– Door veel te blijven goochelen, op te treden, te lezen en te oefenen..

 

Hoe probeert u elk doelgroep te vermaken?

– Ik goochel met voorwerpen en dit op een manier te brengen wat de doelgroep aanspreekt. Ik kijk naar de reacties van de mensen en ervaar hierdoor wat mensen leuk vinden. Niet alleen de mensen vermaak ik door het goochelen, maar ook mezelf. Dit is denk het belangrijkste wat je kunt doen ik je leven; iets doen wat je leuk vindt en wat je (en anderen) energie geeft!

 

Laat bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *